פאה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/12/19 20:00 יד בכסלו התשפ

שאלה

שלום, אני יכולה להבין לגמרי את הכיסוי ראש אבל כשנשים שמות פאה לפעמים היא יותר יפה מהשיער הטבעי אז מה ההיגיון?

תשובה

שלום

יש דעה שאיסור ראיית שיער בנשואה הוא גזירת הכתוב ולאו דוקא מצד גירוי היצר. וכן שדוקא שיער האשה עצמה מעורר היצר, ולא שיער אחרת. לפי שיטה זו, אם יש פאה נכרית אזי אין איסור. ובלבד שהפיאה אינה גורמת מצד עצמה לבעיית צניעות, כגון שהיא בולטת וגורמת למי שרואה את האשה החובשת אותה, לא להפסיק להביט בה וכד'.

ויש דעה שאיסור שיער בנשואה הוא גם בשיער אחרת, ולפי דעה זו כל פאה אסורה.

כל טוב