פאה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/11/18 21:32 ז בכסלו התשעט

שאלה

האם מותר שפרה תהיה יפה כמו שיער או יותר ממנו?

אני יודעת שמותר לרווקה ללכת עם שיער פזור ארוך במקום שנוהגים כך וזה לא נראה חריג. אם ככה, מותר גם פאה ארוכה ויפה? או שנשואה צריכה להיות פחות יפה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשה נשואה לא צריכה להיות פחות יפה. אמנם יופי הוא בהרבה דברים, ואשה יראת ד' היא תתהלל. על כן יש מקום לשמור יופי על פי ההלכה. על כן מותר ללכת עם פאה כפי שפסק הרמ"א והמשנה ברורה בשם הפרי מגדים התיר אפילו לספר ולעשות פאה משערה, אמנם היו שהחמירו בכך וראוי לנהוג כדכעתם. נראה שיש מקום שלא להבליט את היופי החיצוני של השער אלא את היופי הפנימי האמיתי.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ