עשה לך רב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/06/18 16:02 כט בסיון התשעח

שאלה

הרב, האם יש בעיה ללכת לרבנים שונים בשאלות שונות? הרי לא נגיד על אף אחד מהרבנים האלה שהם כופרים ח''ו. אז בכל שאלה אני אשאל כמה רבנים שונים, ואבחר את התשובה שנראית לי הכי הגיונית.

למשל, רב אחד יגיד שאסור להכנס לכניסיות, ואסור להחזיק ברית החדשה בבית, ורב אחר יגיד שהנצרות בימינו היא לא עבודה זרה, ואין שום בעיה. אז למה שלא תהיה לי הזכות לבחור איזה מהם יתאים לי בשאלה הזאת?

תשובה

שלום.

ממש לא. ההלכה היא לו תכנית עשה כבקשתך, ולא מכון סקרים. חז"ל אמרו דברים לא קלים על מי שמחפש תמיד את המיקל, וגם בסברא אפשר להבין שזה לא דבר נכון והגון.

אפשר בנושאים שונים לשאול רבנים שונים.

העיקר לשאול את עצמי תמיד מה ה' רוצה ממני.

כל טוב