עריכת וידאו. מותר?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/10/19 11:41 כג בתשרי התשפ

שאלה

שלום.

אני עושה הסבת מקצוע לעריכת וידאו, בעולם הזה, מן הסתם, ישנם גם עבודה על תכנים שאינם בענייני יהדות ותורה, האם מותר לי לקחת חלק בכך?

זו התשובה הקודמת שקיבלתי:

"אם התכנים אינם שלילים והדבר עוזר לאחרים -הדבר מועיל לאחרים שאינם לומדי תורה. אבל אם התוכן שלילי אין להתעסק בכך. על העיקר הוא התוכן.

יהןדה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ"

אין שאלתי עוסקת בתוכן לא צנוע ושלילי- שהרי זה ברור שאסור, אני מדבר על עצם החלק שלי ביצירת תכנים שאינם כוללים יהדות ודברי תורה, אלא סתם דברים בעלמא.כגון: משחק כדורגל, סדרות דרמה/הרפתקאות, יצירת משחקי מחשב וכו' שבפועל אלו תכנים שמסיעים לאנשים לבזבז את זמנם בעולם הזה .

תשובה

בסד

שלום וברכה

אם אנשים שאינם לומדי תורה ממילא יסתכלו בסרות ראוי לדאוג שיהיו ללא דברים שלילים. אםזה נקי אין עךיך חובה לבדוק מה עושה כל אדם.