עצם הבריאה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 14/06/19 09:57 יא בסיון התשעט

שאלה

שאלה שנשאלתי ע״י אדם מאוד חכם וחילוני:

לשם מה ברא הקב״ה את היקום ובכלל זה האדם, בעלי החיים, הנשמות, המלאכים וכו׳?.

מבקש תשובה אינטלקטואלית שתתקבל על דעת אדם כזה.

אינו מתריס אלא תוהה.

תודה,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

אשתדל לפי קוצר דעתי להשיב לשאלתך.

אנו מברכים שהכל ברא לכבודו ומקרא מפורש הוא כל הנברא....לכבודי עשיתיו.

מהו כבודו של השם יתברך מלך הכבוד? במה הבריאה מכבדת אותו?

מלך בשר ודם בוודאי חפץ ביקרת מלכותו ויש גינוני וטכסיסי מלכות.

המלך רואה משמרות חייליו ועבדיו יפי ארמונו וכבוד מלכותו והוא שמח.

מלכו של עולם מלך הכבוד אינו זקוק שיכבדוהו אינו צריך מאיתנו מאומה.

כבודו של הקדוש ברוך הוא זו הנתינה שלו כי הוא חפץ בהיותו טוב להטיב לזולתו.

בגמרא בגדיו של אדם קרויים מכבדותיה גם מדותיו של האדם הן כבודו.

מדתו של בורא העולם להשפיע ולתת בעין יפה.

כי הוא הטוב והמטיב.

ועל כן הוא ברא את עולמו הוא אינו זקוק לרמש האדמה או למלאכי עליון אלא אוהב הוא לתת והנותן נותן בעין יפה.

זו תמצית הענין בקצירת האומר והרבה יש להרחיב וראה בדעת תבונות לרמחל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן