עצה להתחזקות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/02/19 11:35 כג באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב,

גילי הוא 12. אשמח לעצות כלליות להתחזקות ולהתעסקות בתורה, במצוות, במעשים טובים ובדרך ארץ.

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוחך!! ברוך תהיה להשם. אשריך ואשרי העם שככה לו.

את העצה הראשונה אתה כבר כתבת!

כי הרצון להתחזק הוא הבסיס לכל ההמשך .ואם אתה באמת רוצה אז שום דבר לא יעצור בעדך ושום משכול לא יקרה בדרכך ואדרבא אתה תזכה לסיוע מיוחד מהשמיים כי הרצון הוא הוא הצינור (היפוך אותיות) שדרכו ה' מעביר את השפע הרוחני.

הדבר השני הוא הסעיף הראשון שכתוב בשו"ע בהגהת הרמא.

תעיין בו ותנסה להתקדם בקצב שלך ביישום שלו.

ואני מעתיק לך אותו :

שולחן ערוך אורח חיים הלכות הנהגת אדם בבקר סימן א

סעיף א

יתגבר כארי לעמוד בבוקר לעבודת בוראו, שיהא הוא מעורר השחר. הגה: ועכ"פ לא יאחר זמן התפלה שהצבור מתפללין (טור). הגה: שויתי ה' לנגדי תמיד (תהילים טז, ח), הוא כלל גדול בתורה ובמעלות הצדיקים אשר הולכים לפני האלהים, כי אין ישיבת האדם ותנועותיו ועסקיו והוא לבדו בביתו, כישיבתו ותנועותיו ועסקיו והוא לפני מלך גדול, ולא דבורו והרחבת פיו כרצונו והוא עם אנשי ביתו וקרוביו, כדבורו במושב המלך. כ"ש כשישים האדם אל לבו שהמלך הגדול הקדוש ברוך הוא, אשר מלא כל הארץ כבודו, עומד עליו ורואה במעשיו, כמו שנאמר: אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאם ה' (ירמיה כג, כד), מיד יגיע אליו היראה וההכנעה בפחד השי"ת ובושתו ממנו תמיד (מורה נבוכים ח"ג פ' נ"ב), * ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת. גם בהצנע לכת ובשכבו על משכבו ידע לפני מי הוא שוכב, ומיד שיעור משנתו יקום בזריזות לעבודת בוראו יתברך ויתעלה (טור). "

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.