עצה אפשר לעזור לאחיינים שלי בקנדה ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/19 05:48 ג בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב !

רקע לשאלה :

אני יליד הארץ נולדתי לאם גויה ואב יהודי, יש לי אח אחד , בן 36 גוי וגם אני פשוט שגוי

אני מתגייר / ואחי פגש את אשתו (יהודיה) לפני כ12 שנה והתחתנו נולדו להם 2 ילדים .. (יהודים).

אז ככה,

אני מרחם על אחייני ועל אמא שלהם,

העניין הוא שלפני 4 חודשים עברו לקנדה, גרים שם בבית ספר של גויים רחוקים מן יהדות אבל בסביבתם יש בתי חבד ובתי כנסת משום שגרים הם בשכונה יהודית ... חילונים אמנם

הילדים האחיינים בני 11 ו5 אולי יש איזה דרך שאני יכל לתת להם איזו פנינה שיתקרבו ליהדות

הם מאוד מתגעגעים לארץ, אולי ספר אולי טיפ הוריהם מאוד אנטי דת אמנם הם כמו פלסטלינה עדיין קטנים ויש להם התעוררות וזיקה לארץ מה אפשר לתת להם שאולי יתקרבו

ראוי לציין שהוריהם מאוד לא בעד דת רחמנא לצלן...

אולי כבוד רב ייעץ לי עצה

אני בארץ מה אוכל לעשות איך אוכל לקרבם ליהדות מסכנים מי יעזור להם נשבו להם...

יש לי קשר ברשת איתם וואטסאפ וכו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון ועל המגמה לעשות טוב בעולם, ולאחיינים שלך בפרט.

בדורנו – נפתחו אפשרויות חדשות לעשות זאת, בעיקר בשתי דרכים.

ראשונה בהן היא דרך רשת האינטרנט.

יש הרבה מאוד אתרים ודברים שיכולים מאוד להתאים לילדים.

ראה לדוגמה את https://meirkids.co.il/. יש שם המון דברים שילדים ממש אוהבים, והם יוכלו לשהות לעתים באתר הזה, ולשמוח בחומרים שיש בו. כמובן שלא ניתן לחייב אותם, אבל זהו אתר מושך. הוא לא היחיד. אני מעריך שהם דוברי אנגלית, ואני מעריך שאם תחפש ברשת – תוכל למצוא באנגלית חומר רב.

דרך שניה הוא לבדוק האם במקום בו הם גרים – יש שליחים מארץ ישראל. יש כאלה בטורונטו, ואני מעריך שגם במקומות אחרים, ואם תחבר בין הילדים ובין השליחים השונים – יכול להיות שתיפתח דרך נוספת.

אני פונה גם לקוראים השונים – אם תמצאו דרכים נוספות אנא שלחו זו בתגובות לשאלה זו, ונפרסם אותן.

כל טוב ובהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן