עץ פרי מורכב

חדשות כיפה רבני כושרות 16/06/19 09:12 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלה בנושא עצי פרי. יש לי בחצר שקדייה שהורכב עליה שזיף כך שכעת רוב העץ מניב שקדים בעוד שמיעוט הענפים מניב שזיפים. האם יש בעיה הלכתית עם אכילת פירות העץ? אם כן, האם היא נוגעת רק לשזיפים או גם לשקדים (הפרי המקורי)?. ככל שכן, מה ניתן לעשות כדי להכשיר את העץ ולהחזיר את המצב לקדמותו?

תודה רבה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

פירות של עץ מורכב מותרים באכילה, גם כאשר היה אסור להרכיבו.

ישנה מחלוקת בדבר שאלת הטיפול בעץ, האם מותר להשקותו או לגזום אותו בעת הצורך. במידה ומדובר בהרכבה ישנה, שכבר קשה לזהות היכן בדיוק בוצעה ההרכבה, יש מקום להקל בזה.

בברכה

יצחק דביר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן