עסקי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/07/19 21:31 ח בתמוז התשעט

שאלה

אני אמור לחתום חוזה עם חברה המפתחת המשווקת תרופות טבעיות בארץ ובחול. אני אמור לקבל אחוזים מהמכירות תמורת ייעוץ לחברה.

מה עליי לנסח בחוזה, על מנת שלא להיכשל ברווח ממכירות בשבת (מניח שרלוונטי בעיקר לגבי הארץ בה יש רוב יהודי).

מה לגבי מכירות אוטומטיות באינטרנט בשבת?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אתה יועץ שלא קשור לענייני שבת, אלא יועץ כללי, אסור לתת עצות השייכות לשבת אבל עצות לפתוח החברה אתה יכול לתת, אבל מאידך השכר שלך אין לך עניין אם יש בתוך השכר חלק שהגיע באיסור, אתה הרי לא עוסק בייעוץ מכירת שבת, על כן אתה יכול לקבל משכורת מהבעלים, אלא א"כ חלק מהמשכורת שלך הוא לפי מכירות שבת, על כך אתה צריך להתנות שאינך רוצה את ההנאה (אחוזים) ממכירות השבת.

לגבי המכירות באינטרנט, אם זה בכל העולם אין לחוש לגבי השכר, אבל לא בארץ ישראל.

בכל מקרה אתה צריך להודיע שאינך רוצה בשכר הנאת חילול שבת. אבל לעניין משכורת רגילה - שאיננה תלויה במכירות שבת, בכך אין כל בעיה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ