עננו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/03/20 09:37 א בניסן התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

ראשית, תודה על הכל. על התשובות המפורטות, על המהירות ועל היחס החם שאתה מקדיש לכל אחד מישראל. יישר כוח!

מחר, בעה, ערב ראש חודש ניסן נקבע על ידי הרבנות כתענית ציבור בגלל התפשטות הקורונה לחצי יום- מעלות השחר עד חצות היום והלילה. אתמול שעלתי על בדיל ויעבור, ושכחתי לשאול שתי שאלות נוספות:

הראשונה היא איזו תפילת עננו אפשר להתפלל ביחיד? רק ברכת שומע תפילה, או רק לפני רפאנו ונרפא או שניהם?

ושנית, מתי להגיד עננו? רק בשחרית או גם במנחה? פשוט התענית תהיה רק עד חצות היום, כלומר היא תגמר לפני שעות מנחה.

תודה רבה על התשובות ועל הטרחה. שרק בריאות תשרור בארצנו. אבנר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לצערי הגיעה השאלה כבר בר"ח עצמו.

חודש מבורך

בניסן נגאלו ובניסן עתידין להגאל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ