על פי איזה רב ודאות ללכת?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/07/19 23:26 כח בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב, יש לי כבר התלבטויות הרבה זמן לגבי דעה והנהגה שעל פיה אני אלך מבחינת רב.

אני באה מבית מסורתי ואני דתיה אשכנזיה, עד עכשיו הלכתי על פי מה שאני רגילה מהבית ספר ושולחן ערוך אבל ממש חשוב לי לנתב את הדרך שלי על פי משהו ברור ומכוון כרגע אני לקראת סיום השירות אלמד במדרשה ומקווה שגם זה יעזור לי לסלול את הדרך כי כרגע אני לא יודעת איך לבחור מהמגוון הרב של הדעות אני מתחברת להרבה גם מבחינת חרדים וגם דתיים לאומיים

אשמח לעזרה בתודה

תשובה

שלום

א. זה כמובן לא דבר שאפשר לתת לו תשובה בשו"ת אינטרנטי, כיון שזה דבר אישי לפי מה שמתאים ונכון לך. ובמובן הזה הכי טוב זה להתייעץ עם רב או רבנית שמכירים אותך אישית.

במובן הזה לימוד במדרשה מאוד יכול לסייע בבירור הזה. זה בהנחה שאת כבר יודעת איפה ללמוד. אם לא, אז צריך פשוט לראות כמה מקומות, וכדברי חז"ל - ללמוד במקום שבו ליבך חפץ, ושאת רואה שהמקום והצוות שבו יגדלו אותך ואת יראת השמים והמידות שלך.

ב. אני לא חושב שיש חובה, בטח לא בשלב הזה, להגדיר את עצמך כשייכת לציבור כזה או אחר. צריך לדעת לקבל מהטוב שיש אצל כולם, ולבנות את האישיות שלך ואת המקום המיוחד שלך בעולם.

מקווה שסייעתי במשהו

בהצלחה רבה