על ביצה ותרנגולת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/07/19 11:09 יח בתמוז התשעט

שאלה

יש 2 טעמים לאיסור אכילת בשר וחלב יחד:

1. בריאותית

2. מוסרית

אולי יש עוד, אבל לא מספרים לנו כדי שלא נכשל במצווה.

*השאלה היא כזאת*: על הטעם המוסרי אנחנו יודעים, אם כך, למה אנחנו לא משליכים את זה על הביצה והתרנגולת?? שהרי היחס בין בקר לחלב זהה לביצה ותרנגולת ובשניהם יש אכזריות בבישול יחד??

תשובה

לא יודע מהיכן לקחת את הסיבה הבריאותית לפי פשוטו של מקרא נשמע רק העניין המסורי ב"חלב אימו" .

הגדי אמור לחיות מחלב אימו ולא להתבשל בו.... וזו הבעיה לא של מוסר אלא של אכזריות

בביצה ותרנגולת אין סוג של אכזריות כזו ואם כבר היית צריך לשאול מדוע אין איסור של "אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד" גם באפרוח והוריו. שאלה טובה. מניח שזזה כיוון שהתורה נקטה במפורש "שור ושה". כל אכילת בע"ח היא אכזרית וכמפוסם ע"פ הרב קוק גם לא לנצח, ההגבלות על אכזריות כפולה באות לתזכר אותנו בבעייתיות שיש בזה, אבל לא מגבילים אותנו לחלוטין