עלי סרפד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/06/18 11:25 כב בסיון התשעח

שאלה

שלום

קניתי עלי סרפד יבשים בחנות טבע

1. הכנסתי לאחר בדיקה של עלה עלה לצנצנת עם אלכוהול 96.6%

2. כל יום אני מכינה תה בחליתה עם מים רותחים , יום בבדיקה של העלים ביד גילתי חרק קטן מנמלה

האם אפשר לנקות את העלים עם מלח וחומץ או סטרילי

3. האם עלי כוסברה , פטרטזליה, כרוב, חסה וסלרי רגילים לא גוש קטיף ניתן להכשיר ע"י מלח וחומץ או סטרילי

תודה רבה על השירות

סמדר רז

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אי אפשר לנקות את העלים שהזכרת על ידי מחל וחומץ או סטרילי. יש צורך לבדוק בראיית עין מול השמש של כל עלה ועלה, וכן לבדוק שלא דבוק דבר על העלים ובין החבקים לגבעול.

לעניין הסרפד את יכולה לסנן את התה במסננת משי (80 מא"ש) ואז התה כשיר לשתיה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ