עליית נשים לתורה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/02/20 11:52 כב בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לנשים לעלות לתורה?תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מעיקר הדין מותר לנשים לעלות לתורה בשבת כמו שכותבת התוספתא שנשים עולות למניין שבעה.

אבל מוסיפה התוספתא שלא נהגו כן מפני כבוד הציבור.

הבית יוסף מביא בשם ר' ירוחם שבעיר שכולה כהנים יעלו משלישי ואילך נשים, ויתבטל כבוד הציבור...

השאלה הגדולה היא מה הכוונה כבוד הציבור והאם זה רלוונטי לימינו.

יש כאלו שחושובים שבימינו אין שום בעיה של כבוד הציבור ולכן לא צריכה להיות בעיה. במשך מאות שנים לא נהגו להעלות נשים לתורה ולכן יש בזה לכאורה בעיה של פריצת גדר.

לכן לענ"ד לא ראוי בלשב זה להעלות נשים בבית הכנסת כיוון שהרוב המוחלט לא נוהג כך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן