עלייה לקבר - האם מטריד את נשמת הנפטר, האם עדיף להתפלל בבית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/19 16:45 ט באלול התשעט

שאלה

שלום

אני רוצה לעלות לקבר אבי ביום השנה לפטירתו (חלפו 5 שנים). שמעתי וקראתי שהעלייה לקבר מטרידה את הנפטר אפילו ביום השנה. האם זה נכון? האם עדיף להתפלל את כל התפילות בבית במקום?

תודה,

כלנית

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין חובה הלכתית לעלות לבית העלמין, אבל ראוי לעשות כן. כאשר באים הבנים והבנות (בצניעות וטהרה) להתפלל ולאמר פרקי תהילים יש לנפטרים נחת רוח שיוצאי חלציו הולכים בדרך התורה והיראה. אמנם גם בבית יש מעלה לאמירת פרקי תהילים, אבל לפי הגמ' ביבמות ראוי לעלות לציון ביום השנה, אם זה אפשרי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ