עליה לתורה בר מצוה - ביום חמישי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/20 11:49 כב בסיון התשפ

שאלה

שלום רב

רציתי להתיעץ עמכם לגבי דילמה שיש לי .

בע"ה בני הבכור עולה לתורה חודש הבא.

היה לי ברור ששבת עליה לתורה תהיה בשבת כמו שאני יודעת ורגילה

אנו חילוניים יש לי 2 אחים דתיים שמגיעים מרחוק וילונו אצל ההורים שלי שגרים באותה עיר שלי אבל במרחק נסיעה.

כבר שכרתי מקום בבית הכנסת לערוך ארוחה למשפחתי אחרי עליה לתורה בשבת

ואז התחלתי להתלבט .... האם לא כדאי לעשות את הליה לתורה ביום חמשי?

האןם זה אפשר ? ובאיזו שעה ?

ככהיקל עלי לוגיסטית עם האוכל . בנוסף לא יהיה חילול שלשבת ( לא שאנחנו שומרים שבת אבל אם הילד עולה לתורה נראה לי לא אתי לחלל שבת באותו יום.

אני נממש מתללבטת כי מצד אחד ההורים שלי אומרים לי שעליה לתורהנ עושים רק בשבת ומצד שני הרב של חבד שמלמד את הילד אנר שניתן לעשות גם בחמישי

האם אכן כך ?

מה כדאי? מה מותר ? האם זה נכון לעלות לתורה בחמישי ? או שעדיף שלא?

אשמח אם תוכלו להבהיר לי את הדברים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

עוד לפני פרוץ האינטרנט, כתבתי מאמר בגיליון שבת של ״הצפה״, לפני למעלה משלושים שנים, על החשיבות הגדולה של בר מצווה ביום חמישי.

זה הרבה יותר טוב משבת.

גם בשל תפילה עם תפילין;

גם בשל היכולת לצלם;

גם בשל מניעת חילול שבת;

ועוד ועוד.

אם זה אפשרי לכם לעשות את בר המצווה ביום חמישי - זה כדאי מאוד.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן