עליה לבית העלמין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/10/20 13:42 ג בחשון התשפא

שאלה

האם ניתן לעלות לבית העלמין ביום הולדתה של אימי ז"ל עם בלונים ועוגה קטנה ?

לא מעט פעמים היא באה לי בחלום ורוב החלומות הן על אוכל וגם על עוגה

אשמח לתשובה מהירה

תודה מראש

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שמדובר באנשים כל כך קרובים שנפטרו.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

(אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים).

בבית קברות לא אוכלים, וגם לא מקובל להכניס אוכל.

נראה לי שזה גם ייראה מאוד מוזר להביא לשם בלונים, אם כי אין בזה איסור.

מה שכן מאוד מומלץ זה לעשות דברים לעילוי נשמתה זה יכול להיות צדקה, מעשי חסד, אמירת תהלים, לימוד תורה וכיוצא בזה.

בהצלחה רבה