עיר מוקפת חומה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 19/06/19 11:39 טז בסיון התשעט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב צבי יניר

מקטע ראשון משמע בתים ומספר החינוך גם חלקה ריקה ("נחלות") בתוך העיר

האם כך ?

ויקרא פרק כה כט

וְאִישׁ כִּי- יִמְכּר בֵּית-מוֹשַׁב עִיר חוֹמָה וְהָיְתָה גְּאֻלָּתוֹ עַד-תּם שְׁנַת מִמְכָּרוֹ יָמִים תִּהְיֶה גְאֻלָּתוֹ

תורה תמימה

בית מושב - תניא, בית שאין בו ד' אמות על ד' אמות אינו נחלט בבתי ערי חומה, מאי טעמא, בית כתיב בהו סוכה ג' ב':

ספר החינוך מצוה שמא - מצות פדיון הנחלות שהן תוך העיר עד השלמת שנה.

שיהיה פדיון הנחלות שהן תוך העיר המוקפת חומה עד השלמת שנה אחת, ואחר השנה תהיה בחזקת הקונה אותן ולא יהיו חוזרות ביובל, שנאמר ויקרא כ"ה, כ"ט ואיש כי ימכור בית מושב עיר חומה וגו'.

תודה ממשה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מסתמא שכוונתך "חלקה ריקה" שאינה בית.

יעיויין ברמב"ם ששדות אין דינם כבית אלא רק מה שניתן לדמות לבית

לא ניתן לדייק מדברי החינוך שחולק כיוון שכשכתב נחלות כי כוונותו מסתמא למה שנכלל בכלל בית

רמב"ם הלכות שמיטה ויובל פרק יב הלכה יא

כל שהוא לפנים מן החומה כגון הגנות והמרחצאות והשובכות הרי הוא כבתים שנאמר אשר בעיר, אבל השדות שבתוך העיר נגאלין כדין השדות שחוץ לעיר שנאמר וקם הבית אשר בעיר בית וכל הדומה לבית לא השדות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן