עיסוק בגלגולים של נשמה תחת היפנוט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/18 06:01 יט באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

גיליתי לאחרונה שחברה שעברה לגור בארצות הברית עוסקת בהיפנו תרפיה. דבר שהתברר ממש מחריד. היא מכניסה מטופלים להיפנוזה וגורמת להם לחזור לגלגולים קודמים של נשמה שלהם. היא מדברת עם ישויות משם וישויות אלה עוזרות כביכול להבין איך לסיע למטופל. יש לי 2 שאלות 1. איך להסביר לה דגבר אסור מהתורה ומסוכן 2 האם בכלל להתערב בחייה, כשהיא מרגישה שזה היעוד שלה

תשובה

שלום וברכה

ד׳ ירחם.

קשה לענות על שאלה זו, שהלוא איני מכיר את מערכת היחסים ביניכם.

יש כמה וכמה מצוות בתורה האוסרות כל קשר עם כוחות ורוחות, ואלו דברים אסורים ממש, וזאת ללא קשר אם הם מסוכנים. אם אכן קיימת סכנה, או לאידך גיסא - אם הם רמאות ואחיזת עיניים (שאולי אף היא מאמינה בה) הדבר אסור בשל שימת מכשול בפני עוור, ורמאות ממש.

ברם, איני יודע האם מצוות התורה בכלל מדברות על ליבה, ואיני יודע מה מערכת הקשרים ביניכן.

אם יש אפשרות לדבר על ליבה, ואם יש אפשרות שהתורה מהווה לגביה גורם שהיא מתחשבת בו - מוטלת חובה לנסות.

כל טוב ויישר כוח