עין הרע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/08/19 21:58 ד באב התשעט

שאלה

לאחרונה קראתי המון על עין הרע , וכל העניין גורם לי להרגיש קצת פחד .

בדקתי על דרכים לבדוק האם יש עין הרע בקשר שלי ושל חבר שלי , ואפשר לבדוק בבית עם שמן זית מים ונר .

האם זה מקובל ביהדות לבדוק בצורה זו ? ואם לא האם יש דרך אחרת ?

תשובה

שלום וברכה

העצה הטובה ביותר שאני יכול לשתף אותך בה היא להתעלם לחלוטין מכל הנושא של עין הרע.

ההשפעה העיקרית על חיינו היא הבחירות החופשיות שלנו, ההתנהגות הטובה והמוסרית שלנו וכדו׳, ולא דברים כמו ״עין הרע״.

ובוודאי שלא כדאי לעסוק בהבלים כמו לבדוק עין הרע בעזרת כלים כאלה, או ליפול ברשתם של אנשים נבלים שמבטיחים, תמורת תשלום שמן, להסיר עין הרע וכדו׳.

פשוט, תחיי את החיים שלך בצורה ערכית, מוסרית ונאמנה, ובדרך זו תנצחי את כל העיניים הרעות.

כל טוב ושמחה