עילוי נשמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/07/19 20:59 ח בתמוז התשעט

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

סבתא שלי נפטרה לפני כ 4 שנים ואני מעוניינת להתחיל להתפלל מדי יום לעילוי נשמתה.

השאלה שלי - מה צריך לקרוא? והאם יש ימים שאסור לקרוא?

בנוסף, כשאני קוראת את התיקון הכללי - אני יכולה להגיד לעילוי נשמת לפני או אחרי?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. יש להתפלל כל יום לפחות ברכות השחר, קבלת עול מלכות שמים (קריאת שמע) וכן הברכות שעד תפילת י"ח, וכן תפילת י"ח. כמו כן אשה חייבת גם בתפלת מנחה (אלא א"כ יש ילדים מפריעים וכדו').

ב. אם מעבר לתפילות החובה יש עוד זמן ראוי לומר כל יום מספר פרקי תהילים כפי היכולת.

ג. מותר לקרוא תהילים כל יום חוץ מאשר תשעה באב. ראוי לומר תהילים ביום ולא בלילה, אבל אם אין אפשרות אלא בתחילת הלילה אפשר גם לומר בלילה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ