עילוי נשמה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/05/19 20:07 ח באייר התשעט

שאלה

היי רציתי לדעת מה התכלית שעומדת מאחורי זה שכותבים בסידור או בתהילים ״לעילוי נשמת _שם כלשהו״

הדבר גורם לזה שהתפילות בסידור מוקדשות לו?

אם אני מכינה ספר כזה לעצמי עם שם של נפטר שאני מכירה זה מקבל אותה משמעות? כי קראתי פעם שזה רלוונטי רק אם תורמים את הסידור...

אשמח לתשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

כל מעשה מצווה יכול להיות לעילוי נשמה של קרוב או של מישהו אחר.

לכן זה יכול להיות גם תרומה של סידור או ספר קודש, וגם הלימוד בספר קודש ששייך לך.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן