עיכוב בזיווג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/02/20 12:10 כט בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלה קצת מוזרה, אך מטרידה אותי מאוד..

במקום עבודתי ישנו אדם מבוגר ממני (בכ35 שנים) אשר שולח שליחים שונים שינסו לשדך בינינו. האנשים מודעים לכך שיש פער גדול בגיל ושאיני מעוניינת אך טוענים שהוא חושב עליי הרבה ומתעקש שאנסה לצאת איתו.

רציתי לשאול, האם אדם שחושק בי ורוצה שאצא/אתחתן איתו (באובססיביות) יכול להוות עיכוב בזיווג?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

אחד היסודות הבסיסיים ביותר בהלכות קידושין הוא שאין האישה מתקדשת אלא לרצונה.

רצונה המוחלט.

יש סוגיות שמדברות על כך שהרצון שלה זכאי למוחלטת הרבה יותר גדולה מאשר זו של הגבר.

על כן, אין בזה שום עיכוב בזיווג, אם אינך רוצה בכך, וגם טבעי מאוד שלא תרצי בכך.

כל טוב