עזרה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 02/02/20 10:43 ז בשבט התשפ

שאלה

היי כבוד הרב אני מרגיש כרגע שהזהות המינית שלי לא ברורה לי ואני לצערי חוטא באתרים אסורים של הומואים ואני מפחד פחד מוות ממצב שאני יגיע למצב בלתי הפיך שאני לא אצליח להיות משהו אחר מהומו ואני מבקש את העזרה בבקשה רבה אני רוצה חיים נורמליים ולהקים משפחה אישה וילדים ואם תוכל בבקשה להשאיר את מספר הטלפון שלך בשביל שתעזור לי לעלות על דרך הישר מצטער על הבקשה אבל אני מרגיש שאם לא תעזור לי בזמן הקרוב זה רק יקשה עליי

תשובה

שלום וברכה,

כאב לי מאוד לשמוע על בעייתך.

אדגיש שהשאלות הינן אנונימיות ואפילו אני אינני יודע מי השואל.

אדגיש בצורה ברורה- לצערי אינני מוסמך לענות על שאלות כאלו מהפן הפסיכולוגי. רצוי להיוועץ באיש מקצוע ירא שמיים ולספר לו בדיוק מה שסיפרת לי.

מבחינה דתית- אוכל לומר שגם אם זה מאוד קשה חובה עליך להימנע מלהיכנס לאתרים האלו. אין שום היתר הלכתי להיכנס לאתרים כאלו, ולא משנה אם מדובר בסרטי תועבה של הומואים או של סטרייטים. לדעתי תעבור לאינטרט מסונן ככה שפחות תתפתה לזה. כשאתה יכול בלחיצת כפתור להיכנס לאתר כזה כמעט בטוח שתתפתה. כשאין לך אפשרות טכנית- הניסיון פחות קשה.

מומלץ גם להתרחק מאוד מחברים רעים שאולי ממליצים לך על סרטונים כאלו.

אבל- גם אם חלילה נפלת, אל תכעס על עצמך בקטע שלילי, זה רק מרע את המצב לעניות דעתי. להתוודות לפני ה' בבכי מעומק הלב, להתחרט, בעיקר לעשות גדרים שלא ליפול שוב (למשל- מה שכתבתי למעלה), ולהתפלל לה'.

תשתדל להיכנס לשמחה באמצעים כשרים של שירי קודש וכד' או נופים יפים ולהסיח דעתך ממחשבת עריות. גם להרבות בלימוד תורה בעמקות מטהר.

לדעתי שלח את השאלה גם ל"חברים מקשיבים", למרות שאינני מכיר אותם.

מאחל לך בכל ליבי שתצליח