עזרה מהבעל ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/09/18 20:17 ח בתשרי התשעט

שאלה

שלום,

יש לנו 4 ילדים קטנים( גיל 5 ומטה.. )

האם בעלי יכול להיות איתי בבית ביום כיפור ולעזור לי כי הקושי גדול במקום ללכת לתפילה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על משפחתכם ועל המאמצים הגדולים שאתם בוודאי שואבים מהכוחות שיש בכם. שיהיו גולם בריאים ושלמים ושמחים.

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

מהשאלה עולה כי האחריות על הילדים היא שלך - והבעל הוא רק "עוזר", ולכן צריך לברר האם הוא יכול לעזור לך ביום הכיפורים.

אולם לאמתו של דבר, הילדים הם שלך ושל הבעל גם יחד, ובשל כך הוא חייב לשמור עליהם בדיוק כמוך. כמובן שחובתו ללכת לתפילה במניין גדולה יותר, אולם היא לא פוטרת אותו מאחריות על הילדים.

ומה עושים בני זוג ?

בודקים מה כל אחד יכול לעשות, ומה הוא יכול לעשות כדי לשחרר את השני למלא את החובות המצוותיות, ואם אין יכולת - אזי המשימה מוטלת על השני וכדו'.

על כן, אני מציע כי תשבו ביחד ותסכמו מתי תוכלי להסתדר ולשחרר אותו, ומתי הוא יוכל לבוא ולשחרר אותך - בין לנוח, בין ללכת לתפילה וכדו' - ותקבעו תוכנית זוגית שתהיה טובה לשניכם.

האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב וגמר חתימה טובה