עזרה בשמירת צניעות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/06/19 00:08 יד בסיון התשעט

שאלה

היי כבוד הרב,

הייתי רוצה לקבל את דעתך בנושא הצניעות.

גדלתי בבית מסורתי,אבל אין הקפדה על לבוש צנוע וכו.

בשנתיים האחרונות אני באופן אישי יותר מתחזקת ושומרת שבת בקביעות.

כרגע אני לא מקפידה על לבוש צנוע אבל גם לא מתלבשת חשוף, למשל חולצה קצרה וכו.

יש לומר שאני ילדה מאוד יפה ברוך השם ומלאת אהבה עצמית.

אבל מנגד לזה אני ילדה נורא מרדנית שתמיד אומרת את מה שאני חושבת מבלי לחשבן ולשמור על הפה שלי ,כועסת חסרת שלווה ותמיד הייתי מנגד הזרם וההפך מכולם.

הייתי רוצה שתכוון אותי איך כן להקפיד קצת יותר על לבוש צנוע, ובנוסף לזה גם איך להיות צנועה גם בנפש שלי.

אני מטבעי אדם נורא כריזמטי וסוחף אבל אני מרגישה שאני לא צנועה בנפש שלי ואני חסרת שלווה ונחת וכל הזמן לחוצה ובהתגוננות.

הייתי רוצה בנוסף שתכוון אותי לשלוות נפש ואיך לשמור על הפה שלי קצת יותר ולשמור על הצניעות שלי ולא רק בלבוש..

תודה:)

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל אברך אותך בברכת הצלחה מרובה, כל הכבוד על הצעד שאת עושה, בורא עולם מתבונן ושמח בהתקדמות שלך.

ממש כמו שאמרת, צניעות חיצונית היא ביטוי לעמדה נפשית של צניעות. וכן להפך: צניעות חיצונית גורמת להכנעת הלב בצניעות - "אחרי המעשים נמשכים הלבבות".

אין בעיה מהותית בלהיות כריזמתית. השאלה לאיזה כיוון את מנווטת את המתנה ('כריזמה') שקיבלת מהקדוש ברוך הוא. כריזמה שסוחפת חברות להתנדבות, לבילוי רוחני, זה מבורך וטוב.

לגבי היופי וההחצנה: חשוב לזכור שאנחנו מאמינים בכל ליבנו שהיופי שמור לבן הזוג המיועד. ככל שנכסה כלפי חוץ, נשאיר את הראשוניות והמקור לדבר האמיתי והקמת המשפחה.

צניעות כמידה בנפש מפתחים באמצעות עבודת המידות. חשבון נפש יומי: איך השתמשתי במתנה שנתן לי ה' היום? זה היה רע או טוב? אם רע - מה גרם לזה? כיצד אוכל להשתפר לקראת מחר?

חשוב להקדיש זמן יומי לצורך זה.

בהצלחה רבה בהמשך דרכך.

ניתן לשאול שאלה נוספת באמצעות ממשק השו"ת.