עזרה בפירוש חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/19 15:18 יא בתמוז התשעט

שאלה

שלום, אבא שלי ראה חלום בחלום הוא ראה את דוד שלו שנפטר לפני חודש וקצת, הם לא היו בקשר היה מקרה בין המשפחות. בחלום אבא שלי נלחם ונפצע מזכוכית בידיים ודוד שלו אומר לאנשים שם תראו הוא בכול זאת ימות הוא מדמם ואבא שלי אמר אני לא אמות יש לי עוד כוח והמשיך להילחם. מה הוא צריך לעשות? לבקש ממנו סליחה או לא להתייחס?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם יש לאבא שלך על מה לבקש סליחה מהדוד - חשוב מאוד לבקש ממנו סליחה ומחילה!

מצטט לך מההלכה בעניין זה: יקח עשרה בני אדם, ילך על קברו של הנפטר ויאמר כך: "חטאתי לאלקי ישראל ול________ (אומר את שם הנפטר) זה שחטאתי לו". ועשרת העומדים שם עונים: מחול לך , מחול לך, מחול לך.