עגיל באף לגבר

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/05/18 18:45 ז בסיון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

השאלה שלי היא כזאת, אני רוצה לעשות עגיל באף אבל לא נזם אלא ספטום.

אני יודע שמבחינה הלכתית אסור בללא ספק לעשות קעקועים, אך על עגילים אין איסור.

מה שכן האיסור הוא לא על העגיל, אלא על השחתת הגוף, אלא שחירור (עשיית עגיל) לשם נוי זה מותר. בנוסף אני יודע שעגילים אסורים מבחינה מוסרית/חינוכית אבל נצא מנקודת הנחנה שזה פחות הבעיה.

אני בן אדם מאמין שומר שבת מניח תפילין שומר כשרות ומישתדל לעשות מה שאני יכול, אני מאוד רוצה לעשות עגיל כזה לשם נוי בלבד, השאלה שלי היא האם זה מותר מבחינה הלכתית, או שזה עובר על איסור השחתת הגוף? או שאולי זה מותר ואסור רק מבחינה מוסרית/חינוכית?

תודה רבה כבוד הרב ויום טוב

תשובה

שלום וברכה,

אסור, ולא ראוי לעשות לבן עגיל /ספטום וכדו' באף, או בכל מקום.

זה נובע מהאיסור של, "לא תלבש" .

לגבי אם אתה עובר בכך גם על איסור השחתת הגוף, או לא, יש בזה מחלוקת.

לפי התיאור שלך, אתה בחור מאמין שמשתדל לשמור על המצוות, על כן עליך לדעת, שגם איך שאתה נראה, או מה אתה משדר, והיכן מחשבותיך ומעשיך נמצאים, זה לא פחות חשוב.

ודע לך, שגם זה קשור לבחינה ההלכתית, שהרי התורה וחז"ל הקפידו, גם על כיצד אנו נראים, וכלל ידוע שהחיצוניות, משפיעה על הפנימיות.

כמובן שהחיצוניות היא לא חזות הכל, אך יש לה חשיבות, במיוחד כאשר אני משדר במעשיי או בלבוש שלי, ההפך מדרכי הקדושה והצניעות.

ברכה והצלחה