עגילים לבנים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/04/18 10:40 ז באייר התשעח

שאלה

האם מותר מבחינה הלכתית! רק מבחינה הלכתית לא מבחינת הנראות מה שאני משדר לחברה האם מותר עגיל באף או עגיל באוזן לבנים!

תשובה

שלום וברכה,

אסור, ולא ראוי לעשות לבן עגיל באוזן, או בכל מקום.

זה נובע מהאיסור של, "לא תלבש" .

למרות שאתה ביקשת רק תשובה הלכתית, אני רוצה לחדש לך, שגם איך שאתה נראה, או מה אתה משדר,

היכן מחשבותיך ומעשיך נמצאים, זה לא פחות חשוב. ודע לך, שגם זה קשור לבחינה ההלכתית, שהרי התורה וחז"ל הקפידו, גם על כיצד אנו נראים, וכלל ידוע שהחיצוניות, משפיעה על הפנימיות.

כמובן שהחיצוניות היא לא חזות הכל, אך יש לה חשיבות, בוודאי כאשר אני משדר במעשיי או בלבוש שלי, ההפך מדרכי הקדושה והצניעות.

ברכה והצלחה