עברות השם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 23:10 טו בתמוז התשעט

שאלה

שלום. עליתי לארץ לפני כמה שנים, ומאז ומעולם הרגשתי לא ממש מחוברת לשם הלועזי שלי. כבר הרבה זמן שאני חושבת לשנות את השם הפרטי שלי למשהו יותר עברי וישראלי שיש לו קשר לארץ ולחיים שלי פה. הבעיה היא שהשם שלי ולריה, הוא קצת קשה לעברות ובמשך שבועות חיפשתי משהו שמצא חן בעיניי עד שנתקלתי בשם 'לוריא.' הבנתי שהוא שייך למשפחה עתיקה של יהודים ויכול להיות שהוא קצת בעייתי. אני מתכוונת לעבור תהליך גיור בצבא, האם השם יכול לפגוע בכוונה שלי לעברת את השם שלי? רציתי להתייעץ קודם כל עם רב לפני שאקבל תשובה. תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שאת עומדת בפני גיור כדאי לחכות ולא לעשות כעת שינוי בשם, כיוון שבמהלך הגיור רגילים לשנות את השם.

צום הרביעי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן