עבודה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/06/19 23:45 כד בסיון התשעט

שאלה

שלום רב אשמח לייעוץ בנושא פרנסה. אני לא אכנס כאן לשורשי הבעיה הטמונה בחוסר השיוויון הכללי ששורר בארץ ובעולם וחוסר התחרות והאפשרות האמיתית של כל פרט להצליח כי כל עוד מצוות שנת היובל לא מתקיימת לאחד יכול ליהיות מפעלי ענק ומליון בתים ולשני אפילו לא אוכל לאכול. אבל חוץ מהניסיון לשנות צריך להתאים את עצמנו למציאות הקיימת והכרת תודה וניסיון מתמיד להשתפר.

אני לא מוצא את עצמי מבחינת פרנסה, אני אומנם עובד אבל אני כבר מחכה למצוא את הפינה והאיזון שלי שבה אוכל להתפרנס בכבוד, להתאמץ אבל גם לא לסבול, והתקווה הגדולה ביותר שלי שלא אעבוד בישביל אף בוס ולא יהיו לי עובדים, והעבודה תיהיה דינמאית.

המקצועות העיקריים שעיליהם אני מצליח לחשוב שיוכלו לענות לי על הקריטריונים הם מדביר או שיפוצניק קטן.

הבעיה שאני לא יודע לענות לעצמי היא בתחום ההדברה ידוע שהחומרים לא בראים לגןף אבל אם אני יעשה השתדלות להגן על עצמי זה בסדר ונכון מבחינת היהדות לעבוד בעבודה כזו או שזה בעיה עם ונשמרתם.

מבחינת שיפוצניק , הגןף שלי לא פיזי כל כך יצא לי לעבוד כמה פעמים וממש להרגיש כאבים, יש לי קרע בכתף וכולי וכולי, השאלה מבחינת היהדות האם עבודה פיזית היא בסופו של יום בריאה לך למרות הכאבים, הרי זה ידוע שהגוף מתרגל , שפעם כולם עבדו פיזי, אני רואה את אמא שלי שלמרות שכואב לה הרבה דברים היא עדיין עושה דברים פיסיים ועוד הרבה אמהות ואנשים בכללי, או שהגוף שלי פשוט יתמוטט ולא אצליח להחזיק בתחום.

תודה רבה מראש.

תשובה

לשואל שלום רב.

אינני יודע לענות על זה.

היהדות מתעסקת בשאלות אמוניות, ערכיות, מוסריות, הלכתיות וכד'.

היהדות מכוונת אותנו לעבוד, להתפרנס ביושר, תוך שמירה על בריאותנו ועל כל העולם הערכי שלנו, משפחה ןכו'.

היהדות מכוונת אותנו לפנות בשאלות מקצועיות למומחים בתחום.

בשאלות בעניין מקצוע צריך לפנות למומחה להכוונה מקצועית.

לשאלות רפואיות כגון האם אתה יכול לעבוד עבודה פיזית עם הבעיה בכתף, יש לפנות לרופא המתמחה בכך.

אני מברך אותך שתמצא במהרה את פרנסתך ביושר, ברווח, ובהתאם למה שטוב לך ואתה אוהב.

בברכה

אפי קיציס