עבודה משרדית במטה בחירות של מפלגה לא דתית- זקוקה לתשובה כמה שיותר מהר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/07/19 17:14 כח בסיון התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

קיבלתי הצעה לעבוד במטה בחירות בעבודה משרדית. רציתי לשאול האם מותר לי לעבוד שם ולקדם בכך מפלגה לא דתית?

תודה מראש

תשובה

שלום

לפני עוור אין כאן משום שיקחו אדם אחר במקומך, מסייע לדבר עבירה אין כאן משום שאינך מסייעת לעבירה עצמה, ורבים מהאחרונים הקלו במקרה זה, בייחוד אם יש הפסד מרובה.

במילים 'השיבנו אבינו לתורתך', התכווני בשמונה עשרה גם על המעסיקים שלך, שיזכו לשוב בתשובה אל השם ותורתו.

אציין שאף שהדבר מותר, ישנה מידת חסידות להמנע מעיסוק זה, אם את במדריגות הגבוהות יותר במסילת ישרים.

כל טוב