עבודה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/19 18:21 כג בסיון התשעט

שאלה

הרב שלום.

אני עובד ברשות הטבע והגנים. לאחרונה הוצע לי לעבור תפקיד לתפקיד של פקח. העבודה כפקח כוללת עבודה בשבתות וחגים. האם יש איסור לקחת תפקיד זה?

חשוב לציין כי המשרה תאויש כי יש צורך בתפקיד, השאלה רק אם יש מניעה ממני לקחת את התפקיד

תשובה

שלום וברכה

השאלה הגדולה היא מה תפקידו הפקח, ואת מה הוא משרת.

אם הכוונה היא לפקח העוסק בשמירת הטבע, בהתנהגות הראויה בשמורה וכדו׳ - איני מבין כיצד ניתן לעבודה זו בשבת.

אם עיקר הכוונה היא לעסוק בהצלת נפשות, בהתראה מפני שריפות מסוכנות וכדו׳ - יש מקום לדון.

כל טוב