עבודה ביום שישי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/20 16:02 ח בניסן התשפ

שאלה

שלום לכב' הרב,

קראתי בפניני הלכה (https://ph.yhb.org.il/01-02-08/) לגבי איסור עשיית מלאכה בערב שבת, שאם חייט עובד בחינם בשעתיים וחצי שלפני השבת, יהיה מותר לו לתפור בגדים. האם על אותו משקל, יהיה מותר לי גם לעבוד ביום שישי סמוך לשבת, מאחר שאני כשכיר עובד רק מראשון עד חמישי, וביום שישי אני נמצא בבית ולא מקבל שכר, אך כן יש לי אפשרות לעבוד על המחשב הפרטי בביתי (למשל להספיק לעשות דברים שלא הגעתי אליהם באמצע שבוע).

האם לפי תקנת החכמים זה יהיה מותר?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרב א. מלמד כותב בפירוש: "אסור לאדם לבצע באותן שעות עבודת נגרות, חייטות, חשמל, עבודות גדולות בגינה, עבודה במחשב..."

ומה שעשית השוואה לחייט - מדובר שהוא תופר לכבוד שבת = " אך אם יעבוד בחינם, מותר לו לתפור לעצמו או לחבירו בגד לקראת שבת." לכן אם אתה רוצה לכתוב או להדפיס לכבוד שבת (כגון דבר תורה) מותר לך.