עבודה בחול המועד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/04/20 17:26 ז בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב,

אנחנו עובדים בחברה לציוד רפואי שנותן שירות במגוון תחומים, בין היתר ציוד פיזיותרפיה המקביל לציוד ספורט.

ציוד רפואי אנחנו ממשיכים לספק בימי חול המועד כיוון שלא ניתן לדחות טיפול רפואי בחג.

השאלה שלנו היא - האם בשל המצב (נגיף הקורונה) נוכל למכור מוצרי ספורט מהסיבות הבאות:

- אנשים רבים סגורים בביתם ומנסים לשמור על מצב רוח חיובי ובריאות באמצעות ספורט.

- פעילות החברה ירדה בתחומים אחרים עקב ירידה בביקוש בשוק.

נודה לתשובת הרב

תשובה

שלום

א. אם סביר שחלק מהאנשים קונים את הציוד לשימוש בחול המועד, מותר למכור (לכולם).

ב. אם זה נועד כדי למנוע הפסדים משמעותיים, מותר.

בכל אופן מציע לעשות איזשהו היכר (כמות, שעות עבודה וכיוצא בזה) שיזכיר שזה חול המועד

כל טוב