עבודה בחג שבועות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/05/19 23:05 כב באייר התשעט

שאלה

שלום. שאלתי היא כזאת, האם מותר לי לעבוד בשבועות? אני עובדת בהוסטל של אוטיסטים, ההוסטל הוא לא מקום דתי לצערי וגם כל העובדים שם. ביקשתי לא לעבוד בחג אך האחראית אמרה שאין אפשרות. אני עושה גם פעם בחודש שבת ונוסעת לעבודה באופניים (אני גרה יחסית לא רחוק מההוסטל 3 קמ), אז מן הסתם גם בשבועות אלך ואחזור באופניים, ואנסה לשמור עד כמה שניתן. אשמח לתשובה.

תשובה

שלום לך

שבועות אינו שונה משבת לענין זה.

יש עבודות כמו מדריכה , מגישת אוכל וכד שצריך לעשותם גם בשבת.

יש עבודות שאסור לעשות לא בשבת ולא בחג כמו לכבס לכתוב וכד'.

אם את עושה עבודות המותרות בשבת אז מותר לעשותם גם בחג השבועות.

ההגעה והחזרה באופנים היא פתרון מצוין (רצוי לפרק את הפעמון ואת הפנס)

בהצלחה ותזכי למצוות

לשאלות נוספות ניתן להקתשר אלי הביתה 098987548