עבד

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 25/08/19 11:49 כד באב התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

עבדים כנענים או עברים (אני מניח שעברי כי מהיכן יהיה לעבד כנעני כסף

לקורבן) ?

ויקרא פרק כב יז - יח

וַיְדַבֵּר ה' אֶל-משֶׁה לֵּאמר: יח דַּבֵּר אֶל-אַהֲרן וְאֶל-בָּנָיו וְאֶל כָּל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם אִישׁ אִישׁ מִבֵּית יִשְׂרָאֵל וּמִן-הַגֵּר בְּיִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר יַקְרִיב קָרְבָּנוֹ לְכָל-נִדְרֵיהֶם וּלְכָל-נִדְבוֹתָם אֲשֶׁר-יַקְרִיבוּ לַה' לְעלָה

תורה תמימה

ומן הגר בישראל - הגר - לרבות נשי הגרים , בישראל - לרבות נשים ועבדים תו"כ:

תודה ממשה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אפשר שמשיהו יתן לו רכוש ע"מ שאין לרבו רשות בזה.

ולכן יתכן גם עבד כנעני. כידוע אפילו גוי יכול להביא קרבן אבל רק עולה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן