ספר תורה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 18/06/19 22:31 טו בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב לפני קצת יותר משנה עבדתי כסוכן מכירות וכאשר הגעתי לאחד הלקוחת הבניין היה בשיפוץ ובחדר המדרגות היה מונח בית של ספר תורה שנראה כאילו שהה על הגג כי העץ היה דהוי והיה עליו צואה של ציפורים ונכנסתי ללקוח בלב כואב כאשר יצאתי מהלקוח שהיה דתי אמרתי לו תקשיב אני לא יכול לראות את זה מונח פה ככה גם יש פה פועלים בני דודים שלא יגיע חס ושלום למקום לא ראוי בכל זאת בית של ספר תורה שאלתי את הבחור אתה רוצה לטפל בזה או שאני יקח את זה עליי הוא אמר לי תיקח לקחתי את הבית ניקיתי אותו צבעתי את העץ שהיה דהוי את ההסיכות שעיטרו את הספר והיו חלודות צבעתי גם כן עכשיו אני רוצה לדעת מה אני צריך לעשות עם הבית של ספר התורה ראוי לציין כי יש עליו את שם התורמת מרים אלעסרי אישתו של יעקוב אלעסרי (ככה רשום) ניסיתי לחפש באינטרנט מידע על האנשים האלה אך לא מצאתי ואני לצערי לא זוכר את הכתובת של הבניין רק את העיר שזה חיפה השאלה שלי מה לעשות לתת אותו לבית כנסת לשים אותו בגניזה או משהו אחר שאתה מייעץ לי לעשות בתודה שי שלום

תשובה

שלום וברכה,

קודם כל יישר כוח גדול על הטיפול בספר התורה ותיקונו, זה לא מובן מאליו.

בית של ספר תורה יש לגנוז.

מקור: שולחן ערוך אורח חיים סימן קנ"ד סעיף ג': "תשמישי קדושה, כגון: תיק של ספרים ומזוזות, ורצועות תפילין, וארגז שנותנין בו ס"ת או חומש וכסא שנותנין עליו ס"ת, ווילון שתולין לפני ההיכל, יש בהן קדושה וצריך לגנזן. הגה: ודווקא הדבר שמניחין בהן דבר הקדושה בעצמו לפעמים, או שנעשית לכבוד כגון המכסה שעל הקרשים של הספרים, אבל אותו מכסה שהוא לשמור אותו מכסה שעל הקרשים, לא מיקרי תשמיש, דהוי תשמיש דתשמיש, וכל כיוצא בזה..."