ספירת העומר בזמן הקורונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 10/04/20 17:03 טז בניסן התשפ

שאלה

שלום רב

כפי שאנו יודעים

סגרו את בתי הכנסת ואסרו על התקהלות עקב מגיפת קורונה.

רציתי לדעת

א. איך אפשר לספור מעתה אם אין מניין בערבית

ב. והאם יש איזשהי התרה להסתפר מאחר והכול סגור ולא הספקתי לעשות זאת לפני ערב פסח

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

א. ספירת העומר סופרים כרגיל גם ללא מניין, לכן לכתחילה לאחר שתתפלל בביתך תפילת ערבית, תספור מיד בברכה ספירת העומר. בכל אופן, זמן ספירת העומר בברכה הוא במשך כל הלילה.

ב. אם היית אנוס ולא הספקת להסתפר לפני חג הפסח, אפשר לסמוך בדיעבד על הדעות המתירות להסתפר ולהתגלח, לכבוד שבת קודש.

מועדים לשמחה

וברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן