לכסות את הראש בהינומה זה חובה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/02/19 15:36 יט באדר א'

שאלה

יש לי שאלה לרב אני מתחתנת בעוד חודש ורוצה לדעת האם אני חייבת בהינומא? לא כל כך מבינה למה צריך את זה ולמה כן כי יש לי הרבה סיבות ללמה לא! תודה מראש יפעת

אגם הארוס שלי מבקש שאם תוכל לכתוב לו גם את המקור.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אתכם בברכת מזל טוב לחיים ארוכים ושמחים אמן.

בחתונה יהודית המנהג הוא שהכלה מכסה את ראשה בהינומא. זה מנהג עתיק יומין שנהגו בו מדורי דורות ואנו ממשיכים את המסורת באותו המנהג ולא משנים ממנו כי הוא זה.

המנהג הזה מוזכר כבר במשנה במסכת כתובות בדף טו ובתלמוד .

הפוסקים דנים בטעם המנהג הזה והסיבות לקיומו.

1) רשי בתלמוד כותב שהשם הינומא הוא נובע מכך שהכיסוי הוא עד העיניים - מלשוןן תנומה.

2)בתשובת הרשב"א מובן שהמטרה היא להראות שאין הכלה מקפידא במה שהיא מתקדשת .3) ויש שכתבו שהוא משום צניעות ויש שכתבו שהוא משום הגדרת חופה שכיסוי הראש של הכלה בהינומא זה ההגדרה של "חופה" מלשון חופף..ויש שכתבו שהוא משום מניעת "עין הרע" (שו,ת שארית יעקב,)

מבחינה רעיונית יש משמעות לכיסוי ולגילוי של הפנים. כי הארת הפנים היא בין בני הזוג בלבד.

בכל אופן אם יש סיבה (כגון סיבה רפואית וכדומה) אז ניתן למצוא פתרונות . כדאי מאוד להתייעץ עם הרב שעורך לכם את החופה .

מזל טוב!

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.