סיר "בחזקת"

חדשות כיפה רבני כושרות 27/11/19 22:44 כט בחשון התשפ

שאלה

שלום,

בביתי קיים סיר שהגדרנו אותו כחלבי אך לא שמנו בו מאכל עם רכיבי חלב, אלא בישלנו בתוכו בצל ושום שנחתכו בכלים חלביים.

השאלות שלי הן כאלה:

א. האם קיים כזה דבר סיר בחזקת חלבי?

ב. בישלנו בו תבשיל עם בצל ושום שנתחתכו בכלים בשריים, האם יש צורך להכשיר אותו, ואם כן איך?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

א. המושג 'בחזקת חלבי' אינו מוזכר בהלכה, הוא מושג עממי וכל אחד משתמש בו באופן אחר, לכן אני קצת מתקשה לענות על השאלה הזו.

ב. אם אתם אשכנזים - עליכם לכשיר את הסיר. אם אתם ספרדים (לפי הגר"ע יוסף) - הדבר תלוי, אם הסכין הבשרית היתה בת יומה (ב24 השעות האחרונות חתכו בה בשר חם על האש) - יש להכשיר את הכלי, אם היא לא בת יומה - הכלי מותר.

בברכה

יצחק דביר