סירוס חתול שנפצע הרבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/10/20 20:21 ד בחשון התשפא

שאלה

הי, יש לנו חתול בבית, בן כשנה.. הוא חתול בית שיוצא הרבה החוצה, בקיצור חיים טובים:)

הוא לא מסורס, וכשחתול לא מסורס יש קרבות טריטוריה בינו לבין חתולים לא מסורסים אחרים. לא סירסנו אותו כי זה אסור בהלכה, אבל עכשיו עולה לנו השאלה עוד פעם, ואנחנו תוהים אם יש היתר, כי לאחרונה החתול שלי הסתבך עם חתול אחר, ולעיתים קרובות מאוד הוא חוזר הביתה פצוע והוא סובל מאוד, דבר שגם מאיים על חייו. פציעות קשות, לא סתם דברים קלים...

לכן השאלה אם יש היתר לסרס אותו, ובכך למנוע את כל הסבל שהוא עובר עם הפציעות והקרבות... תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש היום וטרינארים שעושים סירוס כימי, שהוא השתלת שתיל שמשחרר הורמון מסויים והחתול אין לו כל נטיה מינית, ולאחר שנה שנתיים יש להחליף, זו פעולה יקרה יותר אבל אפשר לבצע אותה במרכזים רפואיים שונים, ידוע לי על כלבים צריך לבדוק על חתולים. אם אין אפשרות יש לעשות בדרך של אמירה לאמירה לגוי, יש לתת את החתול לגוי לתקופה והוא מסרס את החתול ומחזיר לבעלים. יש לבצע פעולות קניין. אפשר לפנות למכון התורה והארץ שיתנו לכם שטרות, אבל צריך למצוא גוי שיאמר לוטרינר גוי שיעשה את הסירוס.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ