סיוע לגניבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/18 14:33 ט בחשון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני 15 שנים במחנה קיץ, סייעתי לחבר לגנוב (לא על מנת ליהנות מהגניבה כלל, אלא מאחר והוא ביקש ממני). לאחר מכן, אותו חבר השאיר את הכסף שגנב (מאה שקלים) אצלי על מנת לקחת אותו מאוחר יותר.

יצא שאני והוא שכחנו מהנושא. הכסף הגנוב נשאר אצלי לבסוף. כיום אנחנו לא בקשר כלל מספר שנים.

היום אני בשלבי תשובה ברוך השם. רציתי לדעת מה עליי לעשות? האם מועיל להחזיר את הכסף לאותו חבר? במידה ולא מועיל, אין לי מושג ממי נלקח, פרט לכך שאותו אחד שהה במחנה הקיץ.

חשבתי לנסות לפנות אל כל משתתפי המחנה (כמה מאות אנשים) אך הסיכוי למצוא את אותו אחד די דחוק, בהינתן שיש רישום של מי שהיה שם ובהינתן שאותו אחד יזכור את אשר אירע.

מה עצת הרב בנושא?

תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

צריך להחזיר לחבר ולומר לו שהוא יחזיר לנגנב. ואם לא יודע יחזיר לצרכי רבים.

יהודה הלוי.עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן