סידור לחוזר בתשובה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/11/19 10:23 ח בחשון התשפ

שאלה

שלום, אני חוזר בתשובה ומחפש סידור(ספרדי) עם הלכות והכוונות שאני אדע בדיוק איך להתפלל, אשמח לתשובה.תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני מחזק את ידיך!! אשריך!!

כדאי לך לקבוע עם מישהו מהקהילה שאתה גר בה ללימוד קבוע של סידור התפילה חצי שעה עד שעה ביום.

מה משמעות המילים? מה אומרים? מתי עומדים ומתי יושבים? מה מתכוונים בכל מילה ? שהרי "תפילה בלא כוונה היא כגוף ללא נשמה".

מה המשמעות של תפילה במניין ? שהרי "מניין" פירושו לא 20 רגליים אלא לב אחד.

וראה ברמב"ם ביד החזקה בהלכות תפילה מהם הדברים המעכבים את התפילה.

ולשאלתך כדאי לך להכנס לחנות לספרי קודש ולבחון כמה סידורים ואז תחליט מה מתאים לך .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.