סיאנס

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 17/03/20 22:01 כא באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה בקשר לסוג של סיאנס.

לפני 3 או שנתיים הייתי בתקופה די מוזרה ולא יודעת למה פשוט ניסיתי סוג של סיאנס מאתר מאגיה שאני חושבת שזה סוג של מאגיה שחורה ולא ידעתי כל כך מה זה.. ניסיתי לעשות אותו על אדם ספציפי שמת שכאילו אפשר לדבר איתו ואז אחר כך להחזיר אותו חזרה ושהכל יהיה בסדר ופשוט משהו השתבש אני לא יודעת אבל גם לא ממש האמנתי בזה אלא רק פחדתי ולא הצלחתי לדבר איתו וגם ניסיתי להחזיר אותו אחר כך כמו שהיה כתוב.. אחר כך גיליתי שזה לא שם המשפחה שלו בכלל שזה הקל עליי מה שאומר שכנראה לא הזמנתי אותו.. כי זה היה השם שלו והיה כתוב בן ואז היה כתוב השם של אמא שלו..

אחרי שעשיתי את כל הסיאנס הזה נכנסתי לחדר שלי וראיתי שהכיסא שלי זז סתם ככה בלי שהוא היה אמור לזוז!

ברחתי ובכיתי מלחץ שרוח רפאים בבית.. עד שאמרו לי לומר שאני מצטערת שהזמנתי את הרוח ושאני מחזירה אותו לאיפה שהוא הגיע ואמרתי את זה כמה פעמים עם אמונה בליבי..

אחרי כמה שנים או בתקופה שהתחלתי לשים לב בלילות שאני שומעת צעדים בבית ולמרות שאני גרה בבניין אני שמעתי את זה ממש קרוב ושמעתי שמזיזים דברים בסלון ושהפח זז וממש פחדתי.. אבל האמנתי שזה כנראה נשמע חזק כי שקט וזה אנשים מהדירה מלמעלה..

אתמול נשארתי ערה עד מאוחר שוכבת במיטה ואני שומעת צעדים לפעמים בתוך החדר ולפעמים בסלון ואז אחרי כמה דקות אני הזזתי את השמיכה שלי ובום! אני מרגישה כאילו היד שלי שמחזיקה את השמיכה פשוט נתקעה במישהו והרגשתי כאילו היד שלי עוברת בין רוח שכאילו זה קשה אבל זה אפשרי.

אחר כך אמרתי בלב שאף רוח לא תיהיה בביתי בנחמדות ושמעתי קול נהמה מפחיד או של בן אדם או של כלב מיד שאמרתי את זה, אבל לפי ההיגיון זה יותר הגיוני שזה הכלב שלי עשה את הקול אבל אחרי שניה ששמעתי את זה אמרתי כאילו יש מצב שכן יהיה רוח בבית וזה היה מתוך פחד.

עכשיו השאלה שלי היא האם זה נשמע כאילו יש אצלי רוח רפאים? ואם עשיתי את הסיאנס על השם שלו בן והשם של אמא שלו אז זה לא הבן אדם הספציפי שרציתי להזמין או שלא?

תשובה

שלום רב

לפי תורתנו הקדושה אסור לעשות סיאנס וכל דבר של שאלת מתים ודורש אל המתים אלא להאמין בקדוש ברוך הוא בתמימות.

ואת צריכה לדעת שכל מה שעשית הדברים הללו הם בלבולים והזיות ואין בהם ממש.

גם מי שיודע להתעסק בדברים הללו השם ירחם יודע את האמת שהרבה ערבובי דברים יש בזה ומן השמים לא מעונינים שנתנהג בדרך זו של העלאת נשמות מתים.

זהו איסור גמור מן התורה שאמרה " כי אתה בא אל הארץ אשר ה' א-לקיך נתן לך לא תלמד לעשות כתועבת הגוים ההם לא ימצא בך מעביר בנו ובתו באש קסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף: וחבר חבר ושאל אוב וידעני ודרש אל המתים: כי תועבת ה' כל עשה אלה ובגלל התועבת האלה ה' א-לקיך מוריש אותם מפניך: תמים תהיה עם ה' א-לקיך "

וככה נפסקה ההלכה ברמב"ם בהלכות עבודה זרה פרק יא:

"איזהו דורש אל המתים זה המרעיב את עצמו והולך ולן בבית הקברות כדי שיבא מת בחלום ויודיעו מה ששאל עליו, ויש אחרים שהם לובשים מלבושים ידועים ואומרים דברים ומקטירין קטרת ידועה וישנים לבדן כדי שיבא מת פלוני ויספר עמו בחלום, כללו של דבר כל העושה כדי שיבא המת ויודיעו לוקה שנאמר לא ימצא בך מעביר וגו' ודורש אל המתים.

אסור לשאול בעל אוב או בעל ידעוני שנאמר לא ימצא בך מעביר וגו' ושואל אוב וידעוני, נמצאת למד שבעל אוב וידעוני עצמן בסקילה והנשאל בהן באזהרה ומכין אותו מכת מרדות, ואם כיון מעשיו ועשה כפי מאמרן לוקה. ".

וכן נפסקה ההלכה בשולחן ערוך יורה דעה.

על כן אנא התרחקי מאוד ממה שעשית ותחזרי בתשובה ואל תתעסקי בהבלים הללו לעולם

וזכרי מה שהסביר שם רש"י " תמים תהיה עם ה' א-לקיך - התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות, אלא כל מה שיבא עליך קבל בתמימות ואז תהיה עמו ולחלקו"