סוכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/09/18 00:46 יד בתשרי התשעט

שאלה

שלום הרב. גמר חתימה טובה..

השאלה שלי היא לגבי חג הסוכות אנחנו גרים בבניין קומות עם מרפסות ואין בו מקום לבנות את הסוכה למטה אחרי שממש חיפשתי בכל פינה אפשרית השאלה אם אני יכול לבנות סוכה במרפסת שיש מעליה גג כי אין ברירה אחרת אני מכיר את ההלכה ויודע שהיא לא תהיה כשרה השאלה אם אין ברירה אז עדיף לא לבנות בכלל ולא לשבת בסוכה? או שיש מי שמתיר במצבים כאלה כן לבנות סוכה למרות שיש גג מעל? אשמח לתשובה לפני שבת תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה לי שעדיף לא לבנות סוכה, כדי שלא ילמדו ממעשה זה ויאמרו הנה יש מי שמתיר לעשות כן. ואדרבא חלילה ילמדו ממעשה זה. כדאי להתכונן בייחוד ללילה הראשון של החג לאכול אולי באיזה בית כנסת באזור או שכנים שנסעים לחג, ובחו"המ לא לאכול סעודת קבע (לחם בנפח 54 סמ"ק).

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ