סדר חשיבות העבודות והמקצועות לפי היהדות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/10/20 23:34 ט בחשון התשפא

שאלה

שלום,

מה חשיבות וסדר המקצועות כמו אנשי טכנולוגיה מתכנתים מהנדסים עורכי דין שופטים רואי חשבון אנשי עסקים לומדי התורה רבנים - לפי היהדות?

בברכה ותודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

אקדים ואומר שבעדיפות העליונה לכל אדם מעל גיל 18-24 הוא להתחתן ולהביא ילדים לעולם. כך הקב"ה מצווה את אדם הראשון וכך הוא שב ומצווה את נח בצאתו מהתיבה.

לגבי החשיבות יש דעות שונות ואשתדל לענות :

1. המשך קיום התורה על ידי תלמידי חכמים, הוא אחד הדברים עליהם עומד העולם כולו.

2. החקלאים, הם מאמינים בחי העולמים וזורעים. הם הדבר העדיף , בפרט ליהודים בארץ ישראל.

3 אחריהם, אנשי התעשיה, המפתחים את העולם, ובכלל זה אנשי טכנולוגיה, מתכנתים, מהנדסים וכד'.

4. אחריהם המשרתים שלהם, אלו שמאפשרים את שיווק התוצרת. בכלל זה אנשי עסקים, רואי חשבון סוחרים וכד'.

5. על עורכי הדין כבר אמרה המשנה באבות שיש להתרחק מעיסוק זה. גם השופטים, במשפט שאינו משפט התורה, הם מרימים יד בתורת ישראל לכן יש להתרחק מכך מאד מאד.

בברכה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן