סדר העולים בבר-מצווה שני/חמישי

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 12/08/18 21:23 א באלול התשעח

שאלה

נה יהיה סדר העולים בבר-מצווה כשאין כהן בביהכנ הסבא הוא לוי ועדיין רוצים להעלות את האב וחתן המצווה שהם ישראל ?

תשובה

שלום וברכה

המקרה כאן הוא מורכב משתי סיבות:

1 מדין חשש עין הרע אין להעלות אב ובנו אחד אחרי השני ללא הפסקה של עולה אחר או ספר תורה אחר, וגם יש מחמירים על סב ונכדו.

2. אין להעלות יותר משלושה עולים בשני וחמישי.

לכן, אחד מהעולים שציינת יצטרך לא לעלות - או הסב או האב.

שאין כהן, אז ההלכה היא שמתבטל סדר העולים, וניתן לישראל לעלות ראשון.

לכן, ניתן שחתן בר המצווה יעלה ראשון, ושני- יעלה אדם אחר (לא הסבא), ושלישי יעלה האבא כיוון שהוא יכול לברך אח"כ (לעדות אשכנז) "ברוך שפטרני מעונשו של זה" בשם ובמלכות, במידה ובאותו יום הילד בן 13 בדיוק.

בשורות טובות

יוגב כהן

הר ברכה