סבתא שלי שנפטרה הופיעה לי בחלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/02/20 07:33 טז בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

החלום הוא די מוזר,

הוא מתחיל במין מצב כזה כמו השואה בו כולם צריכים להתאסף במקום מסוים אז אני לוקחת את אח שלי הקטן ואנחנו הולכים לשם. כשהגענו לשם ראיתי שכולם הביאו בגדים וציוד לישון עליו, אז אני מבקשת שיבריחו אותי החוצה כדי שאוכל להביא את הדברים. מסכימים לי ואני רצה לבית שלי. כשאני מגיעה לבית שלי אני רואה את הדלת פתוחה קצת כשאני נכנסת אני רואה את דוד שלי (הבן של סבתא שלי שנפטרה) ואת הבן שלו לוקחים מזרן ויוצאים מהבית. לאחר מכן אני מבחינה בסבתא שלי (שנפטרה) אני מחבקת אותה והיא אותי ואז אני שואלת אותה "רגע, את פה זה אומר שאני מתה?" ואז היא ענתה לי "לא" או "עוד לא" (אני לא כל כך זוכרת) תוך כדי שהיא צוחקת.

אנחנו ממשיכות לדבר, אני לא בדיוק זוכרת על מה אני רק זוכרת שהשיחה הייתה מאוד נעימה.

פתאום, תוך כדי השיחה אני שמה לב לפתק שמונח על השידה לידי שכתוב בו:

"שם משתמש: *השם הפרטי שלי באנגלית*

*השם משפחה שלי באנגלית*

סיסמא: *סדרת מספרים* "

ואז התעוררתי ואני לא זוכרת את כל המספרים.

הדבר המוזר הוא שממש אחרי שאותה סבתא נפטרה חלמתי עליה והיא נתנה לי קוד שפותח תיבה כזאת וגם אז לא זכרתי את הקוד.

אשמח לדעת מה זה אומר אם בכלל

אם כן אז תודה על העזרה ואם לא אז תודה רבה וסליחה על הטרחה.

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שמדובר באדם קרוב כל כך שנפטר.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. הרב פעמים כח הדמיון מרכיב בחלום דברים שונים מהקשרים שונים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב