נתינת מתנה למעוטת יכולת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/18 22:51 כט בסיון התשעח

שאלה

שלום וברכה

יש מישהי שיש לה חנות של תיקי החתלה אני בהריון ויש עוד חברה איתי מהעבודה שמצבה הכלכלי לא הכי טוב וברגע שראיתי פוסט מאותה בחורה שיש לה חנות תיקים שהיא מפרסמת שהיא מוכנה לתרום תיקים לכאלה שאין להם אפשרות לרכוש,ישר חשבתי על אותה בחורה שעובדת איתי נסעתי לחנות ולקחתי את התיק בשבילה. התיק מאוד לטעמי ומאוד הייתי רוצה אותו במקומה אך לא אעשה גזל ואני נותנת לה אותו .

אמרתי לאותה בחורה על התיק שאני הבאתי לה וסיפרתי לה את כל הסיפור אמרתי לה במידה והיא לא תרצה אני מוכנה לקחת ממנה תמורת תשלום. נכון לכרגע הבחורה אמרה לי תצלמי לי תתיק שאני יראה עד עכשיו היא לא חזרה אליי .אני לא יודעת מה לעשות כרגע התיק נמצא אצלי.

אשמח לתשובה בנושא אני לא רוצה לעשות גזל חס ושלום.

תודה רבה וכל טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באופן עקרוני את זכית את התיק לחברה שבהריון. על כן הוא כבר שייך לה. אבל את צריכה לשאול את החברה שבהריון אם היא רוצה את התיק, אם תאמר שאיננה רוצה את צריכה לשלם לה עבור התיק, ואם תאמר שאיננה רוצה נראה שראוי לתת למוכרת תשלום עבור התיק.

בברכת לידה קלה ושמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן